blog

Apă caldă în casă – cum să alegeți boilerul potrivit

Încălzitoarele de apă (boilerele) electrice și pe gaz pot fi găsite peste tot în prezent. În situația în care trebuie să încălziți rapid apa caldă pentru nevoile casnice, acestea sunt indispensabile. Astăzi, boilerele sunt prezentate într-o varietate de opțiuni: de la cele foarte mici, montate pe perete, până la cele mari, în care puteți încălzi câteva sute de litri de apă.

Atunci când vă decideți să cumpărați un boiler în Moldova, acordați atenție următorilor parametri:

  • Scopul boilerului. Dacă aveți nevoie de apă caldă doar pentru a spăla vasele, puteți alege un model mai mic, cu o capacitate de 7-10 litri. Dar dacă membrii unei familii numeroase plănuiesc să facă un duș seara, ar trebui să vă gândiți să cumpărați un boiler cu un volum de 100 de litri și mai mult.
  • Disponibilitatea spațiului liber. Gândiți-vă la locul unde veți instala boilerul. Boilerele mici pot fi instalate direct deasupra chiuvetei, dar un boiler de 100 de litri va avea nevoie de mult spațiu. Pentru a economisi spațiu, luați în considerare un rezervor dreptunghiular – aceste boilere ocupă mai puțin spațiu.
  • Numărul de puncte de consum. Chiar și un boiler mic poate furniza apă atât pentru baie, cât și pentru bucătărie.
  • Disponibilitatea unor opțiuni suplimentare. Boilerele electrice moderne sunt adesea echipate cu senzori inteligenți: de exemplu, vă pot informa când dușul este gata sau pot încălzi apa când proprietarul se întoarce de la serviciu. Dacă vă gândiți la confort, aceste modele sunt alegerea potrivită.

Țineți cont de faptul că, cu cât volumul boilerului este mai mare, cu atât mai mult timp va dura încălzirea acestuia. Prin urmare, nu este înțelept să cumpărați un boiler foarte mare dacă consumul de apă este scăzut: va trebui să plătiți mai mult și să așteptați mai mult timp.

Pe Teploff.md puteți cumpăra boilere de la cei mai mari producători din lume. Compania oferă o gamă largă de mărfuri pentru sisteme de alimentare cu apă și încălzire, cu livrare în Chișinău, Bălți și în toată Moldova.