blog

Aparate de aer condiționat pentru vară și coșuri de fum și pompe pentru încălzire iarna

O bună ventilație și o temperatură confortabilă a aerului sunt esențiale pentru sănătatea celor care locuiesc în casa dumneavoastră. Vara, însă, poate fi prea cald afară, iar în timpul iernii, deschiderea ferestrelor lasă aerul rece să intre în casă. În plus, într-o zonă urbană aglomerată, împreună cu aerul proaspăt din casă zboară praful și polenul.

Aici vin în ajutor aparatele de aer condiționat. În afară de funcția de bază de încălzire sau răcire a aerului, aparatele de aer condiționat au și o funcție de ventilație. Aceasta poate fi de ajutor nu numai iarna, ci și vara, când nu este vânt afară și doriți să aerisiți rapid încăperea.

Majoritatea modelelor de aparate de aer condiționat necesită instalare, dar există unele care pot fi mutate dintr-o cameră în alta. În acest caz, aerul răcit sau încălzit este evacuat prin fereastră printr-un furtun special. Aparatele de aer condiționat mobile sunt destul de zgomotoase și consumă multă energie, așa că este mai bine să le folosiți ca o opțiune de urgență.

Coșuri de fum

 Coșurile de fum sunt esențiale în casele cu cazane pe gaz sau pe combustibil solid. Fără îndepărtarea produselor de ardere și a fumului, va fi periculos să stați în casă. În același timp, coșurile de fum îndeplinesc funcția de aspirare a aerului din stradă, ceea ce mărește tirajul. În plus, coșul de fum poate fi echipat cu un sistem de izolare.

Pompe

 Nici încălzirea, nici alimentarea cu apă nu se poate face fără pompe. În dependență de funcția pe care o va îndeplini pompa, trebuie făcută o distincție:

  • pompe de circulație. Acestea sunt concepute pentru a asigura mișcarea forțată a agentului de răcire prin conductele de încălzire. Atunci când alegeți o astfel de pompă, este necesar să țineți cont de suprafața camerei încălzite;
  • pompe submersibile (de adâncime). Acestea sunt destinate captării apei din puțuri situate la o adâncime mai mare de 10 metri, precum și pentru pomparea puțurilor. Designul acestor pompe le permite să asigure o presiune bună a apei;
  • Acest tip de pompă este conectat la rețeaua electrică și are în designul său un receptor pneumatic pentru a menține o presiune constantă în sistem. Hidrofoarele sunt utilizate în agricultură, în sistemele de irigații etc.

În magazinul Teploff.md puteți cumpăra echipamente de pompare, aparate de aer condiționat și alte echipamente pentru încălzire și alimentare cu apă. Specialiștii companiei vor veni la dumneavoastră și vor instala echipamentul în mod profesionist și în cel mai scurt timp posibil. Compania activează în Chișinău, Bălți și în toată Moldova.