blog

Comoditatea și ușurința încălzirii cu cazane pe gaz și electrice

Cazanele pe gaz și cele electrice rămân în mod constant populare atât în rândul proprietarilor de locuințe private, cât și al celor care aleg să le instaleze pentru încălzirea spațiilor comerciale. În cazul în care există o alimentare centrală cu gaz, un cazan pe gaz poate fi mai economic, dar există întotdeauna câțiva factori de luat în considerare.

  • Necesitatea documentelor pentru instalarea cazanului. Pentru un cazan pe gaz, va trebui să fie pregătit un proiect și cazanul însuși va trebui să fie înregistrat. Instalarea unui cazan electric nu necesită un proiect, dar ar putea necesita o linie de alimentare individuală.
  • Complexitatea instalării, care va depinde de caracteristicile camerei. În plus, trebuie avut în vedere faptul că un cazan cu gaz poate fi instalat numai de către specialiști. De asemenea, întreținerea ar trebui să fie efectuată numai de către un specialist.
  • Zona din încăperea în care urmează să fie instalat cazanul. Există modele de ambele tipuri de cazane, atât de perete, cât și de podea, dar un cazan pe gaz puternic va necesita o cameră separată.
  • Condiții de lucru. Pentru un cazan pe gaz va trebui să se organizeze un coș de fum – un extractor pentru îndepărtarea produselor de ardere. La rândul său, cazanul electric va avea nevoie de un circuit de împământare.
  • Siguranță. Modelele moderne de cazane au protecție automată împotriva supraîncălzirii și se opresc în caz de defecțiune.
  • Prezența unor opțiuni suplimentare. Atât cazanele pe gaz, cât și cele electrice sunt astăzi adesea echipate cu diverse automatisme care facilitează utilizarea lor. Ambele tipuri de cazane sunt perfecte pentru casele cu podea caldă.

În mare măsură, eficiența unui sistem de încălzire depinde de radiatoare. În prezent, proprietarii de locuințe aleg din ce în ce mai des radiatoare bimetalice: acestea sunt durabile, rezistente la loviturile de ciocan și ușoare. La rândul lor, radiatoarele din oțel costă mai puțin și sunt mai ușor de întreținut.

Puteți cumpăra cazane pe gaz și electrice în magazinul Teploff.md din Bălți. Livrarea se efectuează pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Specialiștii companiei sunt gata să efectueze instalarea profesionistă a echipamentului pentru a vă economisi timp și bani.