blog

Totul pentru căldura casei: cazane și radiatoare cu combustibil solid

Atunci când planificați un sistem de încălzire pentru casa dvs., trebuie să luați în considerare cu atenție toate nuanțele. Cazanele pe combustibil solid pot fi inferioare cazanelor electrice și pe gaz în ceea ce privește confortul, dar au și ele avantajele sale.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale cazanelor pe combustibil solid este economia. Având în vedere că gazul și electricitatea devin în mod constant mai scumpe, cazanele pe combustibil solid vă pot permite să economisiți mult la facturi. Brichete, peleți, rumeguș, cărbune – toate acestea pot fi folosite ca și combustibil.

Ce cazan cu combustibil solid să cumperi în Moldova?

Astăzi există mai multe modele de cazane pe combustibil solid, potrivite pentru diferite necesități ale cumpărătorului.

  • Cazane clasice. Aceste modele sunt echipate cu un sistem de automatizare care controlează temperatura și, uneori, cu un ventilator. Alimentarea cu combustibil se realizează manual.
  • Cazane cu ardere lungă. În aceste cazane, arderea combustibilului are loc de sus în jos. Arderea durează mai mult, căldura este degajată mai mult.
  • Cazane cu piroliză. În astfel de cazane, combustibilul nu arde, ci se afumă cu o cantitate mică de oxigen. Gazele eliberate în acest caz urcă în partea de sus, într-o altă cameră, unde iau foc și eliberează căldură. Astfel de cazane au cea mai mare eficiență – peste 90%.
  • Cazane cu peleți. Acestea folosesc peleți ca și combustibil – peleți de lemn care constau din deșeuri rezultate din prelucrarea lemnului. O caracteristică distinctivă a acestor cazane este randamentul termic ridicat – randamentul ajunge la 98%. De regulă, acestea sunt echipate cu un buncăr special și automatizare pentru introducerea peleților în camera de ardere.

Organizarea unui sistem de încălzire este imposibilă fără radiatoare. Cele mai răspândite astăzi sunt radiatoarele din oțel și cele bimetalice, care combină avantajele radiatoarelor din oțel și aluminiu.

Pentru a face casa destul de caldă, este posibilă instalarea unei podele calde.

În magazinul Teploff.md găsiți tot ce aveți nevoie pentru a organiza un sistem de încălzire într-o casă particulară sau într-un spațiu comercial. Livrarea se efectuează în Bălți, Chișinău și în toată Moldova.